Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Το μεγαλύτερο οδόφραγμα

 

1 σχόλιο:

  1. Έφτιαξε λοιπόν ένα αερόστατο και σκόπευε με τη βοήθειά του ν' ανέβει ψηλά ως τα σύννεφα. Πήρε μια τεράστια φούσκα και τη γέμισε με υδρογόνο, την περιτύλιξε μ' ένα στέρεο δίχτυ από σχοινιά και στην κάτω μεριά έδεσε μια βάση που θα του χρησίμευε ως πιλοτήριο.
    Μέσα στη βάση του αερόστατού του τοποθέτησε αρκετούς σάκους με βάρη που ήταν πιο ασήκωτα κι από άμμο.
    Όταν όλα ήταν έτοιμα, έκοψε τα σχοινιά και το "σκάφος" ανέβηκε ψηλά, σχεδόν ως τα σύννεφα. Άρχισε όμως να χάνει ύψος, όταν ισχυροί άνεμοι τον εμπόδιζαν να ακολουθήσει την κανονική του πορεία.
    Πήρε ένα σάκο που έγραφε "αδικία" και άδειασε το περιεχόμενό του κάτω στη γη. Ευτυχώς, το αερόστατο σταμάτησε να κατεβαίνει, σταθεροποιήθηκε, λιγόστεψε κι ο άνεμος κι ο ίδιος άρχισε να νιώθει καλύτερα.
    Ενώ προχωρούσε καλά, ξαφνικά ένα από τα σχοινιά κόπηκε, η βάση στράβωσε και άρχισε πάλι να χάνει ύψος.
    Πήρε ένα άλλο σάκο που έγραφε "κατάκριση". Τον άδειασε κι αυτόν κι αμέσως το αερόστατό του ξαναβρήκε την πορεία του κι άρχισε ν' ανεβαίνει πιο ψηλά.
    Αφού το σκάφος του ανέβηκε αρκετά ψηλά και πλησίασε τα σύννεφα, ένας κεραυνός άνοιξε μια τρύπα στη φούσκα με αποτέλεσμα την διαρροή υδρογόνου. Το αερόστατο δεν έχανε απλά ύψος αλλά έπεφτε σαν βολίδα!
    Φοβήθηκε, τρόμαξε, νόμισε πως όλα χάθηκαν και δεν ήξερε τι να κάνει. Και τότε ακριβώς, άκουσε μια φωνή από ψηλά να του λέει:
    "Ρίξε τον σάκο που γράφει Εγωισμός!"
    Αμέσως το έκανε και τότε το αερόστατο και ο ίδιος μαζί του ανέβηκαν πιο ψηλά κι απ' τα σύννεφα! Κι από εκεί, είδε τον Ήλιο της Δικαιοσύνης να λάμπει εκτυφλωτικά και να του χαμογελά!
    Ι.
    .. χρόνια τώρα, πασκίζω και γω ν' ακούσω αυτή τη Φωνή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή