Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

* Δυο χρόνια χωρίς την φωτεινή μορφή του και τον αγαθό λόγο του... |† π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος - ο "άγιος" των φυλακισμένων


ΔΥΟ ΧΡΟΝΟΙ
χωρίς την φωτεινή μορφή του
και τον αγαθό λόγο του
++++++++++
Υπερτάτη σοφία
"Η ζωή μας είναι σύντομη.
Ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο".

†π.Γερβάσιος (Ραπτόπουλος)Σαν σήμερα, τέτοια μέρα και κλιματολογικά, κοιμήθηκε ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, το έργο του οποίου ξεπερνά τα ανθρώπινα μέτρα, ίσως γιατί ήταν αγγελικό και είχε χορηγό του τον ίδιο το Θεό!
Αλλιώς δεν εξηγείται!
Είχαμε το προνόμιο, εδώ στην Περαία, να τον έχουμε κοντά μας, να παίρνουμε αντίδωρο από το χέρι του, να ακούμε τα απλά – θεόπνευστα κηρύγματά του, να μας χαρίζει ανεκτίμητη οικειότητα, παρότι πιο σημαντικός από όλα τα πρόσωπα της κοσμικής και αλλοτριωμένης κοσμικής εκκλησίας, ώστε να αισθανόμαστε ότι προβιβαστήκαμε και γίναμε άξιοι συνομιλητές του, να διδάσκει όχι μόνο με όσα έλεγε αλλά με κάθε του ενέργεια σε 24ωρη βάση, να μας δίνει την ευχή του και να έχουμε άφθαρτη και αιώνια τη συγκλονιστική σύστασή του:
«Η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο».
Ο μακαριστός γέροντας Γερβάσιος ήταν μια υπερκόσμια φυσιογνωμία, ένα φωτεινό αστέρι που προσγειώθηκε από τον ουρανό στη γη και μετά από 86 χρόνια, λίγο πριν μπούμε στα αποκαλυπτικά χρόνια με …σημαιοφόρο τον ψευτοκορωνοϊό, απεχώρησε, επιστρέφοντας εκεί όπου είναι τα πνεύματα, τα οποία ο Θεός ενσαρκώνει και μας υπηρετούν τόσο θαυμαστά, ώστε να στηρίζονται οι πιστοί και για να μην χαθεί η πίστη πάνω στην γη.
Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, ένα βραβείο ψεύτικο – τρύπια δεκάρα, διότι δίδεται ακόμα και στους φονιάδες της Ειρήνης, αλλά ποτέ σε πραγματικά άξιους ειρηνοποιούς και άφθαστους δημιουργούς, όπως ήταν ο γέροντας Γερβάσιος.
Δεν το πήρε κατάκαρδα, ποτέ δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Είχε την επιθυμία να στεφανωθεί το έργο του και να ενισχυθούν στην εμπιστοσύνη τους οι αμέτρητοι πιστοί από όλη την Ελλάδα που μάθαιναν θαμπωμένοι ότι ένας Έλληνας Ορθόδοξος κληρικός ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο σε εκπλήρωση της εντολής του Κυρίου να έχουν αποδείξεις της υπάρξεώς Του, στο πρόσωπο ενός αληθινού αντιπροσώπου του.
Ο Χριστός τον υποδέχθηκε (πρό)περσι τέτοια μέρα και του είπε αυτό που θα ακούσουν όλοι οι ευλογημένοι:
«Εν φυλακή ήμιν και ήλθες προς με»!
Ω, τι ευτυχία!
Πόσο Μεγάλη Χαρά και Αγαλίαση αισθάνθηκε η αγνή ψυχή του, στο άκουσμα αυτής της επιβράβευσης!
Διότι ο γέροντας Γερβάσιος δεν πήγε απλά στη φυλακή, αλλά στις φυλακές ολόκληρου του κόσμου!
Πήγε και συνάντησε και αποφυλάκισε τους άπορους κρατουμένους που δεν λιγοστά ευρώ, για να βγουν από τη φυλακή στην ελευθερία!
Πήγε και αγκάλιασε τους αγαπημένους του αδελφούς, για τους οποίους έλεγε την ιστορία που μας δρόσιζε την καρδιά, ότι αυτοί είναι φυλακή διότι απλά τους …έπιασαν!
Με δάκρυα τον θυμάμαι, γιατί είχα από εκείνον, χωρίς να το αξίζω, μια ξεχωριστή συμπάθεια, εν Χριστώ αγάπη και εμπιστοσύνη.
Πατέρα, Γερβάσιε, βλέπεις τι γίνεται στον κόσμο.
Ζήτησε από τον Θεό και Πατέρα μας, εσύ που έχεις τόσο μεγάλο χατήρι, να μας λυπηθεί.
Να στείλει ένα άλλον «Γερβάσιο», με μαστίγιο και φωνή βροντερή, να μας συνεφέρει.
Αιώνια η Μνήμη σου! Όπως τη φρόντισες!
______________________________________________
Περαία 6 Μαρτίου 2021


~ Αν θες κι άλλο π.Γερβάσιο, δες τις δικές μας αναρτήσεις για αυτήν την σπάνια μορφή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου