Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

~ "O Σπαρταθλητής και Σπαρτιάτης Γεώργιος Τσάκωνας είναι από αυτές τις ιδιαίτερες και όμορφες ιστορίες επιτυχίας, που πίσω τους κρύβουν πολύ αγώνα, πείσμα, κόπο και θέληση...



Ο Γιώργος Τσάκωνας πριν λίγα χρόνια δεν είχε καμία σχέση με τον αθλητισμό και το τρέξιμο. Ελεύθερος επαγγελματίας, οικογενειάρχης και χαμηλών τόνων, ζούσε την καθημερινότητα του στη μικρή πόλη της Σπάρτης. Ωστόσο με ύψος 171cm και 107kg, ήταν για πολλά χρόνια υπέρβαρος. Μέχρι που μία ημέρα το μυαλό του έκανε ένα μαγικό κλικ και πήρε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει.
Το 2017 άρχισε σιγά σιγά να περπατά, να κάνει μικρές διαδρομές με εναλλαγή τρεξίματος και βάδην. Το 2018 τον ανέλαβε ο προπονητής και Σπαρταθλητής Γιάννης Δημόπουλος. Άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες, να χάνει κιλά, να αυξάνονται οι αντοχές του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τον έβλεπα να προπονείται πολύ νωρίς το πρωί πριν πιάσει δουλειά, ή πολύ αργά το βράδυ, όταν εμείς γυρίζαμε από τη νυχτερινή διασκέδαση. Ο Γιώργος έχει πείσμα, θέληση και συνέπεια στο προπονητικό του πρόγραμμα.
Από το 2017 μέχρι και σήμερα ο Γιώργος έχασε συνολικά 37 κιλά! Φέτος, στο 40ο Σπάρταθλον κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα των 246 χλμ με χρόνο 34 ώρες και 23 λεπτά και να στεφθεί Σπαρταθλητής κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα στην πόλη του, την Σπάρτη!
Ο Γιώργος Τσάκωνας δεν είναι ο δρομέας με τους μεγάλους χορηγούς από πίσω του. Δεν ξεκίνησε τον αθλητισμό από το μηδέν αλλά από το μείον δέκα. Δεν ανεβάζει κάθε του αγώνα και κάθε του προπόνηση στα social. Ο Γιώργος την επόμενη ημέρα του αγώνα ήταν και πάλι στο κατάστημα του για να εργαστεί και να ζήσει την οικογένεια του, με φουσκάλες στα πόδια από το τρέξιμο και σχεδόν άυπνος.
Ο Γιώργος Τσάκωνας για όλα τα παραπάνω είναι ένα πρόσωπο έμπνευσης, πρότυπο για όλους μας. Στο Σπάρταθλον 2022 τερμάτισε "πρώτος" στις καρδιές όλων όσων τον γνωρίζουμε!"

(Via: Hλιας Περγαντης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου