Τι είναι τέλος πάντων; Τι μπορεί να μας προσφέρει; Έχει χαθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτήν στην πραγματικότητα;
Συμμετέχουν: Τάσος Ξύδης, Άγγελος Μιχαηλίδης, Ραφαήλ Μιχαηλίδης
editing : Λεωνίδας Ράπτης
To Φιλοsόfa είναι μια παρέα φοιτητών, από όλες τις “κατευθύνσεις” σχολών που ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με γνώμονα τα κοινά βασικά μας χαρακτηριστικά: ελεύθερη σκέψη, αγάπη για τις τέχνες, τη φιλοσοφία, τον διάλογο, τον προβληματισμό μας για τα κοινωνικά φαινόμενα, κοινές πνευματικές και εθνικές αξίες.
Στη νέα μας σειρά “Πες το κ’ έτσι” συζητάμε για διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν. Το χαρακτηριστικό της εκπομπής είναι ο αυθορμητισμός στη συζήτηση. Στην πραγματικότητα, δεν διαφέρει και πολύ από τις συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας σε καφετέριες της Αθήνας.
Πέρα από τα κείμενά μας που μπορείς να βρεις στο site μας, μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media όπου ανεβάζουμε τακτικά γνωμικά που ξεχωρίσαμε αλλά και δικές μας βιβλιοπαρουσιάσεις.
Αν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα από αυτά, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να μας πετύχεις σε κάποιο κρασάδικο του κέντρου να συζητάμε.
Ποτέ δεν ξέρεις.
Η ιστοσελίδας μας: https://filosofa.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/filosofa.gr
Instagram: https://www.instagram.com/filosofa.gr...
|παρακολούθησε την απολαυστική συζήτηση των 2 παιδιών, ακόμα κι αν, όπως και μεις, δεν παίρνεις χαμπάρι από Φιλοsofia...
γιατί να μας ενδιαφέρει η φιλοσοφία και να μην ασχολούμαστε με την αληθινή φιλοσοφία δηλ το ευαγγέλιο. μήπως τελικά κυνηγάμε την ουρά μας και προσκυνάμε το ειδωλο του εγώ μας. στην ηλικία των παιδιών είχα περάσει και εγώ από αυτή την φάση αλλά με ελεησε ο Κύριος....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι με ειλικρινή αναζήτηση και καλή προαίρεση όλα τελικά στον Χριστό οδηγούν. Δεν είναι τυχαίο που και πολλοί φιλόσοφοι οδηγήθηκαν σε αυτό το συμπέρασμα και είχαν ως βάση της φιλοσοφίας του την πίστη στον Θεό (π.χ. Κίρκεγκωρ, Ντοστογιέφσκυ) ενώ άλλοι έφτασαν πολύ κοντά και τελικά χωρίς να το θέλουν οδήγησαν πολύ κόσμο σε Αυτόν. Εννοείται βέβαια ότι δεν πρέπει να αρκούμαστε σε αποκλειστική μελέτη της φιλοσοφίας (με τον ακαδημαικό ορισμό της) γιατί τότε υπάρχει ο κίνδυνος της ναρκισσιστικής ενασχόλησης με αυτή. Σίγουρα θέλει να είναι σε διαρκή επαφή κανείς με την Θεολογία των Πατέρων και της Καινής Διαθήκης ώστε να μην απομακρύνεται από το αληθινό μονοπάτι. Νομίζω ότι με την καθοδήγηση αυτή μπορεί οτιδήποτε διαβάζει, ειδικά από τον χώρο της φιλοσοφίας, να το αξιοποιεί κατά χάρην Θεού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραθέτω σύνδεσμο από άρθρο του πολύ ωραίου και νεανικού ιστοτόπου:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://filosofa.gr/idees/emeis-kai-oi-alloi/
Άρθρο πλήρες Θεού και νεανικού προβληματισμού!!