Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

~ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ορκίστηκαν δίχως ευαγγέλιο και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της χώρας, χωρίς εκπρόσωπο της Εκκλησίας!

Όλοι χαμογελούν και μοιάζουν ευτυχείς.
Ακόμη και ο κ. Παυλόπουλος που λέει το "Πιστεύω" στο ναό και παρασημοφορήθηκε, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με την ανώτατη τιμή της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου.
Και όμως όλοι αυτοί οι...ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι τα νέα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ορκίστηκαν δίχως ευαγγέλιο και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της χώρας, χωρίς εκπρόσωπο της Εκκλησίας! 
Καλορίζικα λοιπόν, να τους χαιρόμαστε τους άθεους με την βούλα που έδωσαν 
τον εξής "όρκο" : 
«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού»
Και ρωτώ εγώ η αφελής: 
Και αν κάποιος δεν έχει άσπιλον τιμή και υπόληψη γιοκ, τζάμπα η διαβεβαίωση;
Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στο Σύνταγμά μας (το οποίο ξεκινά "ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς", το άρθρο 59 ορίζει: 1. Oι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
2. Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.
Συνεχίζει να τηρείται το Σύνταγμα 
ή μόνο κατ'επιλογή και κατά το συμφέρον;
Τέλος ας θυμηθούμε τι είπε ο κ. Παυλόπουλος, κλείνοντας τις ευχαριστίες του για την βράβευσή του από την Εκκλησία:
"Κατόπιν τούτων, κλείνω την ευχαριστήρια αντιφώνησή μου αναφερόμενος στους εξής στίχους του 138ου Ψαλμού του Προφητάνακτος Δαυίδ:
Πρώτον: "Κύριε, εδοκίμασάς με, και έγνως με'".
Και, δεύτερον: "Πού πορευθώ από τού πνεύματός σου και από του προσώπου σου πού φύγω; Εάν αναβώ εις τον ουρανόν, συ εκεί ει, εάν καταβώ εις τον άδην, πάρει εάν αναλάβοιμι τας πτέρυγάς μου κατ΄ όρθρον και κατασκηνώσω εις τα έσχατα της θαλάσσης, και γαρ εκεί η χειρ σου οδηγήσει με, και καθέξει με η δεξιά σου"."
Κοινώς και σε γνωρίζει ο Κύριος, κύριε Πρόεδρε, και να Του ξεφύγεις, να κρυφτείς δεν μπορείς....
Ούτε εσύ που τους "όρκισες"...ανωμοτί, ούτε αυτοί που άθεοι δεν δηλώνουν καθαρά γιατί φοβούνται την ψήφο του λαού, ούτε σαν ένθεοι πράττουν, μήτε εμείς που κάτι ψελλίζουμε αλλά τίποτε δεν ενεργούμε
στην χώρα που αναίσχυντα καταλύει τα ιερά τα όσια και τα θέσμια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου